Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

12. svibnja 2013. godine

Prva sv. Pričest

 

      Prvu sv. Pričest, po prekrasnom vremenu, imali smo ove nedjelje u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću. Bilo je dvadeset osam prvopričesnika (pogledaj popis).

     Svečanim ulazom u crkvu započeli smo ovo slavlje. Župnik je najprije uputio pozdrav svima prisutnima, posebno roditeljima i članovima obitelji, a potom su se prvopričesnici sami poimence predstavili.

     Na početku prigodne homilije je grupa prvopričesnika otpjevala jednu pjesmu Isusu, a jer je „Majčin dan“ na kraju je u ime svih prvopričesnika prvopričesnica Lana zahvalila svim majkama. Uslijedila je „Obnova krsnih obećanja“ s upaljenim svijećama i molitva vjernika. Primivši sv. Pričest pod obje prilike, prvopričesnici su izmolili molitvu „Dušo Kristova“ predvođeni prvopričesnicom Ninom B. I ove godine su, primivši uspomene i krunice, pjesmom „Hvala mama, hvala tata“ zahvalili svojim roditeljima i svima koji su učestvovali u njihovoj pripravi.

      Nakon zajedničkog i pojedinačnog fotografiranja prvopričesnici, a također i svi prisutni, su se okrijepili pripravljenim kolačima i sokovima u župnoj dvorani. ... (Galerija...>>)