Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

18. studenog 2012. godine

Sv. Misa za Domovinu

 

          Ove nedjelje, 18. studenog 2012. g. na pučkoj sv. Misi u 10 sati u našoj župnoj crkvi Pomoćnice kršćana, imali smo sv. Misu za Domovinu i molili za sve nevine žrtve Vukovara i Škabrnje. Ujedno smo pjesmom „Tebe Boga hvalimo“ zahvalili Bogu za sve uslišane molitve i puštanje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača na slobodu.

          Župnik don Marko se u homiliji osvrnuo na misna čitanja i posebno naglasio kako nas ova nedjelja na kraju liturgijske godine podsjeća na dvoje: početak i svršetak. Imaju li te dvije stvarnosti išta zajedničkog, osim onog „i“ u sredini? „Je li početak ponekad i kraj, odnosno zar kraj nije ponekad i početak“? – kako se u svom razmišljanju za ovu nedjelju upitao Ivica Ursić u svojoj radijskoj emisiji „Uvijek nedjeljom“. „Svi su počeci teški, naporni pa i traumatični. Prati ih neizvjesnost, strah, napetost ali i nada, radost i vjera. Kraj zna biti neočekivan, nagao, iznenadan, može biti neželjen, nametnut, tužan, a možemo ga dočekati kao čisti spas, iskupljenje, rješenje svih naših problema. Neke krajeve, neke završetke donosi sam život: kraj djetinjstva, mladosti, života. I tu ne možemo ništa, ali u nekim situacijama mi smo baš oni koji nešto dovode do kraja: školovanje, posao, prijateljstvo, ljubav, pa i sam život. Također je do naše slobodne volje hoće li se i kada će se dokrajčiti nepravda, nasilje, rat, mržnja, zlo.“

          Dobro je uvijek imati na pameti ono što je rekao G. Carlin: „Sjetite se provoditi vrijeme s ljudima koje volite, jer neće zauvijek biti tu. Sjetite se reći lijepu riječ, toplo zagrliti ljude koje volite, jer jedino blago koje možete dati je vaše srce. Sjetite se pomoliti, naći mir u sebi i pomozite onima koji ga traže“. . ...(Galerija...>>)