Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

13. listopada 2012. godine

Izlet mješovitog zbora u Boku Kotorsku

 

          Naš mješoviti zbor Pomoćnice kršćana, predvođen župnikom don Markom i voditeljicom zbora s. Anitom, ove subote je imao svoj godišnji izlet. Odredište je bila Boka Kotorska ili kako se često naziva „Zaljev svetaca“. Autobusom Joška Radonića iz Korčule, kojeg je vozio Ante Roso iz Orebića, po lijepom vremenu i u još ljepšem raspoloženju, dovezli smo se do Zatona, gdje smo napravili kratku stanku uz kavu i sokove u restoranu „Babilon“. Odatle smo preko mosta Franje Tuđmana i ponad Dubrovnika prošli Župu dubrovačku, a potom pored Cavtata, cijele Konavle. Bez dužeg zadržavanja na granici s Crnom Gorom, gdje su tražili samo popis putnika i dokumente vozača i voditelja puta, došli smo do Herceg Novog. Sjetili smo se sv. Leopolda Mandića i sadašnjeg kotorskog biskupa mons. Ilije Janjića, koji je prije biskupske službe dugo godina tu bio župnikom.

          Došavši na domak Risna posebno se lijepo mogao vidjeti Perast sa svoja dva znamenita otoka: Gospe od Škrpjela i sv. Jurja. U Perastu smo na pogodnom mjestu pogledali još detaljnije oba otoka, a don Marko je pročitao ono najvažnije o cijeloj Boki Kotorskoj. U Kotoru smo bili iznenađeni mnoštvom turista. Pogledali smo stari grad i okolicu, posebno kotorsku katedralu sv. Tripuna. Odatle smo kroz tunel prošli prema Tivtu i pored zračne luke došli do Lepetana, gdje smo se trajektom prebacili u Kamenare. Preko Herceg Novog i graničnog prijelaza došli smo u Ljutu u restoran „Konavoski dvori“, gdje smo posluženi obilatim objedom. Svima je nakon tolikog puta prijalo pečenje ispod saća ili „peke“, što je specijalitet ovog poznatog restorana.

          U dobrom raspoloženju, pjevajući različite pjesme, uputili smo se nazad prema Pelješcu. Usput smo izmolili krunicu i litanije, jer je Gospin mjesec. U Orebić smo došli nekoliko minuta pred početak sv. Mise. Zahvalili smo Bogu i našoj Pomoćnici, uz molitvu i sa željom da ovakvih putovanja bude što više i što češće. ...(Galerija...>>)