Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

9. rujna 2012. godine

Zaziv Duha Svetoga za sretan početak
nove školske godine

 

          U ponedjeljak 3. rujna, oglašavanjem školskog zvona, započela je ova 2012/2013 školska godina. Prema informaciji iz tajništva osnovne škole Orebić, ove godine je u prvi razred upisano 23 učenika, a sve zajedno škola ima 234 učenika.

          Pripravu za početak nove školske godine imali smo u petak i subotu, kada su se učenici, od petog razreda pa naviše, ispovjedili, a neki su to učinili i prije početka sv. Mise u nedjelju u 10 sati. Na početku misnog slavlja župnik don Marko je pozdravio sve prisutne, posebno učenike, njihove roditelje i nastavnike. Mješoviti zbor Pomoćnice kršćana je potom zapjevao „Dođi Duše Presveti“ moleći darove Duha Svetoga.

          Na početku homilije župnik je interpretirao poruku hrvatskih biskupa pod naslovom „S novom radošću u srcu uživati Božju riječ“ o dvadesetoj obljetnici vjeronauka u školi i ususret Godini vjere, koja počinje 11. listopada ove godine. U poruci je posebno naglašena odgovornost roditelja u vjerskom odgoju djece i njihovo pravo odabira. „U ljubavi vas podsjećamo“, kažu biskupi, „da je put vjere svakoga od nas započeo sakramentom krštenja. Na tom putu sazrijevanja spoznajemo da vjerovati znači odlučiti se biti i živjeti s Kristom… Za vas, dragi roditelji, ispuniti taj nalog znači najprije biti zauzetim navjestiteljima Radosne vijesti u svojoj obitelji… Vama, draga djeco i mladi, od srca preporučujemo: otkrivajte svakodnevno radost vjere iz koje možete crpiti trajnu ljubav i snagu za svoj život.“ ...(Galerija...>>)