Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

16. srpnja 2012. godine

Gospa Karmelska

 

          I ove smo godine u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću proslavili blagdan Gospe Karmelske u crkvi Gospe Karmelske u Karmenu. Jutarnja sv. Misa je bila u osam sati, a popodne u 17,30 sati je iz župne crkve krenula procesija s barjakom Gospe Karmelske prema Karmenu, gdje je u 19 sati bila pjevana sv. Misa. Putem smo molili krunicu i malo predahnuli kod špilje Gospe Lurdske. Sv. Misu je predvodio fra Ivan Lelas, gvardijan orebičkog franjevačkog samostana uz asistenciju župnika don Marka Stanića. Mješoviti župni zbor Pomoćnice kršćana predvodio je pjevanje mise i Gospinih pučkih pjesama.

       Fra Ivan je u propovijedi posebno govorio o karmelskoj pobožnosti i značenju nošenja karmelskog škapulara i na kraju pozvao vjernike da se kroz pobožnost prema našoj nebeskoj majci Mariji danomice utvrđujemo u vjeri.

       Iako su ovih dana bile nesnosne vrućine, ipak se večeras nekako lakše disalo, bilo zbog bure, bilo zbog debele hladovine ispod stoljetnih čempresa zasađenih u prostoru oko crkve. I ove su godine Gospini štovatelji uredili i okitili crkvu uz budno i iskusno oko gospođe Krile.

       Razišli smo se pjevajući „O divna Djevice“ uz molitvu da nam Ona, koja „znade najbolje sve naše nevolje“ svojim zagovorom kod Gospodina, isprosi zdravlje duše i tijela, kako nama samima tako i svima onima koje nosimo u svojim srcima. ....(Galerija...>>)