Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

13. svibnja 2012. godine

Majčin dan - Nedjelja turizma

 

          Ove druge nedjelja u svibnju kod nas se, a i u svijetu, slavi „Majčin dan“. Ove godine se isti dan slavi i Nedjelja turizma. Predsjednik Odbora HBK za pastoral turizma mons. Ivan Milovan, porečko-pulski biskup, uputio je posebnu poruku u kojoj naglašava važnu dimenziju naviještanja poruke evanđelja uvijek, pa i za vrijeme turističke sezone. Gostoprimci, „danonoćno zauzeti poslom, u opasnosti su da tijekom ljetnih mjeseci isključe iz svog života obitelj, molitvu, nedjelju, a možda i savjest…“ Također, neka „predstojeća sezona bude poticaj svećenicima i njihovim suradnicima da budu dobri domaćini gostima“, posebno na nedjeljnim misama koje „ pružaju velike mogućnosti da se doživi zajedništvo vjernika različitih jezika!“

          Majčin dan je „američki proizvod“, nastao 1877. godine, a proglašen službenim tridesetak godina kasnije: utemeljila ga je Anna Jarvis iz Philadelphije, koja je okupila američke majke i izborila se da svake godine, drugu nedjelju u svibnju, odaju počast svim majkama na Zemlji.

          U našoj župnoj crkvi Pomoćnice kršćana na pučkoj sv. Misi u 10 sati smo molili za sve majke. Posebno su molila djeca preko Maria, Ilijane i Stele: „Mirisno jutro raskoš nam nudi, a zvono tornja prekida san. Isus me zove da k njemu dođem na misno slavlje za Majčin dan. Radosna srca pred oltar stupam, a pjesmu srce mi tka: Isuse, hvala, što u Tvom domu molimo skupa mama i ja! Podari snagu njezinom krilu da me ojača za snažan let, a ovog dana, za svu dobrotu, udijeli mami blagoslov svet!“ . . ...(Galerija...>>)