Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

21. travnja 2012. godine

Susret krizmanika i mladih u Kuni

 

          U subotu se u Kuni na Pelješcu zbio veličanstven događaj: Susret krizmanika i mladih dubrovačke biskupije. Zamišljeno je bilo da se sudionici oko podne okupe u Potomju i odatle kroz polje u procesiji dođu do samostana Velike Gospe u Kuni, ali je kišovito vrijeme to spriječilo. Ipak nije spriječilo da se iz skoro svih župa i svih dekanata naše biskupije mladi, njih oko 500, a među njima tridesetak iz naše župe, okupe i jedan dan provedu zajedno. Program se najprije odvijao u samostanskoj crkvi. Vodili su ga mladi iz dubrovnika predvođeni don Hrvojem Katušićem, kapelanom župe sv. Mihajla. Uslijedio je rad po grupama na raznim lokacijama.

          Iza tri sata popodne vrijeme se smirilo pa se druženje bez poteškoća moglo odvijati ispred samostana. Molilo se i pjevalo, ali se moglo jesti i piti, jer su se mnogi angažirali da sve bude kako treba. Župe pelješkog dekanata su podmirile nužne troškove, a zahvalnost dugujemo Udruzi „Liga protiv raka“ za bezbroj pladnjeva sa slasticama, DVD-u Kuna za cisternu s pitkom vodom, pekarama „Antunović“ i „Antonia“ za sendviče, slastičarnici Željka Antunovića, poduzećima „Bilan“ i „Konzum“ i Nikši Roso. Mi u našoj župi se posebno zahvaljujemo za prevoz kombijima u Kunu i natrag Gordani Mustapić, Mariju Pinjuhu i Josipu Bucalo, čiji je kombi vozio Perica Jurković.

          U 18 sati je bila sv. Misa, koju je predvodio naš biskup mons. Mate Uzinić. Iza sv. Mise se nastavilo druženje u pjesmi i plesu, a gost iznenađenja je bio Željko Pervan. ...(Galerija...>>)