Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

06. prosinca 2015. godine

Sv. Nikola, biskup

 

    Blagdan sv. Nikole biskupa, suzaštitnika naše župe Pomoćnice kršćana u Orebiću, proslavili smo procesijom s kipom sv. Nikole na početku sv. Mise u 10 sati. Bilo je i prekrasno vrijeme pa je u procesiji i sv. Misi sudjelovao veliki broj djece, ministranata, pjevača i vjernika. Kip sv. Nikole u procesiji su nosili pomorci, a išli smo na vrh mula (pristaništa) i tu izmolili blagoslove za mora, brodove, mornare, ribare i putnike. Bacili smo također i vijenac u more uz molitvu za sve pokojne pomorce i putnike. Na povratku u crkvu zbor je pjevao pjesmu „Nikola sveti, putniče“.

    Na misi je župnik don Marko, uz pozdrav nazočnima i onima koji slave imendan, posebno podsjetio na predstojeću Godinu milosrđa i Godinu sv. Vlaha u svjetlu teškog stradanja Dubrovnika na isti dan prije dvadeset četiri godine. Apostrofirao je također i poruku pape Franje u kojoj papa smatra važnim istaknuti neke točke, kako bi proslava Svete godine bila za vjernike pravi trenutak susreta s Božjim milosrđem. „Želim“, kaže papa Franjo, „da jubilejski oprost dopre do sviju kao istinsko iskustvo Božjeg milosrđa“.

    Na kraju sv. Mise svoj djeci, a i onima koji se tako osjećaju, podijeljeni su slatkiši uz molitvu: „Sveti Nikola putniče - budi milostiv nama putnicima“! .... (Galerija...>>)