Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

18. studenog 2015. godine

„Vatra u srcu“

 

    U našoj župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću, a povodom predstojeće Godine sv. Vlaha i Godine milosrđa, u organizaciji naše molitvene zajednice, bila je jednodnevna duhovna obnova pod naslovom „Vatra u srcu“, koju je predvodio fra Dario Galić, svećenik u župi Posušje. Inače, fra Dario je u srpnju prošle godine proslavio svoju Mladu misu, a porijeklom je iz Blatnice, župa Čerin.

    Obnovi su, osim članova naše molitvene zajednice i članova molitvenih zajednica na Pelješcu, pristupili članovi molitvenih zajednica od Dubravke i Pridvorja u Konavlima, preko Dubrovnika, Mokošice i Majkova do onih iz grada Korčule i ostalih korčulanskih župa. Program obnove se sastojao od sv. Ispovijedi od 15,30 do 17,oo sati, sv. Mise s propovijeđu od 17,oo do 18,oo sati, predavanja na temelju knjige „U mom srcu vatra“ koju je napisao dr. Johannes Hartl, a uredio i nakladu potpisao fra Dario, i svjedočenja nekoliko sudionika od 18,oo do 19,30 sati i na kraju klanjanja i blagoslova s Presvetim od 19,30 do 20,30 sati.

    Fra Dario je u propovijedi, na temelju biblijskog izvještaja o stvaranju i parabole o rasipnom sinu, govorio o „rasipnom Ocu“, a predavanje i predstavljanje knjige se može sažeti u njegovim riječima: „Moliti znači naučiti ljubiti. I nema ljubavi bez pozornosti i potpune prisutnosti. Kako malo takve ljubavi vidimo u našemu svijetu! Živjeti i zapažati. Svaki odnos živi od toga. Ljubav živi od toga. Život s Bogom živi od toga. Svaki čas molitve je kolizija i poziv. Poziv naposljetku da u svom životu ne pripovijedamo samo svoje priče. Da ne plovimo samo oko svojih prioriteta. Da ne vidimo samo svoj kontinent. Molitva je isplovljavanje na široki ocean, ocean iza čijeg obzora se uvijek otvara novi obzor, do vijeka.“

    Domaćini su sve prisutne, nakon slavlja u crkvi, u župnoj dvorani poslužili sendvičima, kolačima i pravom kapljicom za okrepljenje i osvježenje. .... (Galerija...>>)