Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

11. listopada 2015. godine

Predstavljanje kandidata za sv. Potvrdu

 

     Ove XXVIII. nedjelje kroz godinu na pučkoj sv. Misi u 10 sati predstavljeni su župnoj zajednici ovogodišnji kandidati za primanje sakramenta sv. Potvrde. Dvadeset šest je kandidata. (Vidi popis!).

     Na početku sv. Mise župnik don Marko je pozdravio sve prisutne, a posebno kandidate za sv. Potvrdu i njihove roditelje. U homiliji je, na pitanje postavljeno Isusu: Što mi je činiti da život vječni baštinim?, odgovorio parafrazirajući jedan oglas: raditi, a ne prigovarati; stvarati, a ne samo pričati; reći 'može se', a ne uvijek 'to je nemoguće'; oduševljavati i ulijevati polet, a ne gušiti svaki zametak oduševljenja svojom hladnoćom; proučavati teškoće i pronalaziti rješenja, a ne samo kritizirati i ukazivati na zapreke; prijateljski graditi maleno dobro, a ne postavljati nedostižne ciljeve…

     Na kraju sv. Mise župnik je prozvao sve kandidate, a potom je bio roditeljski sastanak. Posebno je zamolio kandidate i njihove roditelje da sa svom ozbiljnošću sudjeluju u ovoj pripravi. Posebno im je stavio na srce tjedne kateheze i nedjeljne sv. Mise. .... (Galerija...>>)