Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

13. rujna 2015. godine

Zaziv Duha Svetoga za sretan početak
nove nastavne 2015/2016. godine

 

      Kao i prošlih nekoliko godina, tako i ove nove nastavne 2015/2016. godine, prvi radni dan bio je u ponedjeljak 7. rujna. Prema riječima ravnatelja Osnovne škole Orebić gosp. Nena Menkadžieva, naša područna škola, zajedno s osnovnim školama u Vignju i Lovištu, ima 240 učenika, a ove godine se u prvi razred upisalo 34 učenika.

     Novu nastavnu godinu započeli smo pokorničkim slavljima, koja smo imali u proteklom tjednu za svaki razred posebno u kapeli sv. Jurja u Podvlaštici. Prema riječima župnika don Marka, sv. Ispovijed je prava priprava, jer „ako Gospodin kuće ne gradi, uzalud se muče graditelji; ako Gospodin grada ne čuva, uzalud stražar bdije“. Ove nedjelje smo na sv. Misi u 9,30 sati posebno molili darove Duha Svetoga riječima himna „Dođi Duše Presveti“ , kojega je otpjevao naš mješoviti zbor Pomoćnice kršćana vođen s. Anitom Sučić. Na sv. Misi je pjevao i župni dječji zbor, kojeg vodi prof. Marina Stanković.

     U homiliji je župnik interpretirao poruku predsjednika Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju mons. Đure Hranića pod naslovom „Sve moje tvoje je“ u kojoj se kaže kako je svijet u kojemu živimo odavno postao svijetom isprepletenih paradoksa. S jedne strane se prikazuje kao „tržnica različitih mogućnosti“, dok s druge strane ne uspijeva omogućiti čovjeku stabilan i osobe dostojan život. Zato je Crkva pozvana otkrivati Boga koji je sama ljubav, onoga koji je „prvi ljubio nas“ (Iv 4,10). .... (Galerija...>>)