Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

02. travnja 2015. godine

Veliki četvrtak – Misa Večere Gospodnje

 

      Sveto trodnevlje započinje Velikim četvrtkom, kada slavimo ustanovu Euharistije, svećeničkog reda i zapovijedi ljubavi. Kao i svake godine mi smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću u župnoj crkvi u 19 sati imali pjevanu sv. Misu Večere Gospodnje i obred pranja nogu učenicima. Ove godine učenici su bili: Žarko Bubalo, Matko Cibilić, Luka Gulin, Kuzma Jovica, Ivan Kordić, Boris Krističević, Dario Krističević, Tomislav Marković, Anto Martinović, Blago Roso, Marko Roso i Pero Vidović. Kao spomen na ovaj događaj učenici su dobili molitvenik i krunicu.

     U prigodnoj propovijedi župnik don Marko je posebno istaknuo desetu obljetnicu smrti pape sv. Ivana Pavla II. i njegove zauzetosti za vrijednosti koje je Isus promovirao, a apostoli prihvatili i po njima živjeli. Molili smo zajedno: „Sveti Ivane Pavle, s nebeskog prozora daruj nam svoj blagoslov!“

     Na kraju sv. Mise bio je prijenos Svetootajstva u pripravljeni tabernakul na oltaru svete Obitelji. Bilo je lijepo vidjeti „učenike“, zajedno s ministrantima, župnikom i fra Petrom, okupljene oko Isusa u grobu u tihom klanjanju.

     Nakon obreda u crkvi bila je propisana večera u župnoj dvorani: janje na ražnju, gorko zelje i kruh. .... (Galerija...>>)