Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

15. veljače 2015. godine

Gospa Lurdska

 

      Naša župa Pomoćnice kršćana u Orebiću svečano je ove nedjelje proslavila blagdan Majke Božje Lurdske i 23. svjetski dan bolesnika. Proslava je započela u srijedu 11. veljače, kada je spomendan Gospe Lurdske. Svake večeri se prije večernje sv. Mise molilo krunicu i litanije ispred Gospina kipa, postavljenog u lađi crkve. Molilo se posebno za naše obitelji i duhovna zvanja u našem narodu i našoj biskupiji.

     Euharistijsko slavlje u deset sati predvodio je župnik don Marko u zajedništvu sa fra Petrom Perkovićem, upraviteljem samostana Velike Gospe u Orebiću. Na početku sv. Mise župnik je pozdravio prisutne i sve potaknuo da se u svojim molitvama uvijek sjećaju onih najpotrebnijih: starih i nemoćnih, bolesnika i onih koji su daleko od doma i roda. „Dao Bog“, rekao je, „da budu uslišane riječi molitve za obitelj svetog pape Ivana Pavla II, kada je molio da po Duhu Svetom, praizvoru božanske ljubavi, svaka ljudska obitelj postane pravim svetištem života i ljubavi“.

     U svojoj homiliji je osobito apostrofirao poruku pape Franje za Dan bolesnika pod naslovom „Bjeh oči slijepcu i bjeh noge bogalju“ (Pročitaj poruku!). Sv. Misu je uz djecu, ministrante i lektore, također uzveličao svojim skladnim pjevanjem naš mješoviti crkveni zbor pod ravnanjem s. Anite Sučić, dominikanke. .... (Galerija...>>)