Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

25. siječnja 2015. godine

Treći dan kanonske vizitacije župe Orebić

 

      Trećeg dana kanonske vizitacije u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, naš biskup mons. Mate Uzinić je predvodio sv. Misu u deset sati. Osim župnika don Marka u asistenciji je bio fra Petar Perković, upravitelj franjevačkog samostana u Orebiću. Sv. Misu su pjevanjem uzveličali naši župni zborovi: Mješoviti zbor Pomoćnice kršćana, kojeg vodi s. Anita Sučić, dominikanka i Dječji župni zbor predvođen prof. Marinom Stanković. U sv. Misi je sudjelovalo i tridesetak ministranata.

     Nakon svečanog ulaska u crkvu o. biskup je pozdravio sve prisutne i ukratko objasnio smisao kanonskog pohoda župi. Napomenuo je da je u proteklim danima dobio uvid u materijalno i duhovno bogatstvo ove župe. Razumljivo je da uvijek može biti bolje i da onaj koji radi i griješi, pa je pozvao da se pokajemo za ono što nije kako treba, kako bismo što dostojnije slavili sveta otajstva.

     U homiliji je, komentirajući misna čitanja, postavio problem propovijedanja. „Jona propovijeda i svi se obraćaju. Isus propovijeda, a učinak nije baš ohrabrujući. Što tek mi trebamo očekivati od našeg propovijedanja?“ Zaključio je kako jest važno tko propovijeda, ali je i ne manje važno na koji način propovijed prihvaćaju oni kojima je ona upućena.

     Na kraju sv. Mise se župnik zahvalio ocu biskupu, a također i svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovog biskupovog pastirskog pohoda. Osobita zahvala svima na srdačnim susretima, bilo u institucijama bilo u obiteljskim domovima.

     Nakon sv. Mise o. biskup se kratko družio sa članovima naših zborova u župnoj dvorani, a zajednička fotografija ostat će kao trajni spomen ovog lijepog susreta.

     Obitelj Mire i Stipa Tolj je za o. biskupa i svećenike našega dekanata priredila u svom domu, u restoranu „Posejdon“ objed. Svima je, nakon napornih dana, prijao ukusan zalogaj s domaće trpeza. .... (Galerija...>>)