Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

23. siječnja 2015. godine

Kanonska vizitacija župe Orebić

 

      Pastoralnim pohodom župi Viganj, od 16. do 18. siječnja, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić započeo je kanonske vizitacije župa Pelješkog dekanata. Ovog tjedna je u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću.

     U svrhu što boljeg uvida u stvarni život vjernika ove župe biskup je sa župnikom don Markom najprije posjetio sestre dominikanke u njihovoj netom obnovljenoj kući, a potom je uslijedio posjet Općini Orebić. U DVD-u Orebić se upoznao s poviješću, a i planovima društva, a potom je uslijedio posjet dječjem vrtiću Orebić. Ispraćen pjesmom i veselim smijehom najmlađih biskup je pošao u posjet najstarijoj stanovnici mjesta Vici (Petki) Glavaš. I u devedeset osmoj krepkim glasom i zdravim umom izrecitirala je svoju pjesmu „Brani nas od zla“: O Marijo, Majko mila, moli tvoga milog Sina da nam naše duše hrani, da nam tijelo od zla brani. Majko Božja tebi hvala, Isusa si nama dala.

     Iako je cijelo jutro kiša obilno lijevala, za posjeta Osnovnoj školi Orebić, a Bog zna da su sada u privremenom i skučenom prostoru dok se gradi nova škola, nebo se odjednom nasmiješilo i sunce obasjalo tako da se pripremljeni doček biskupu, od pozdrava ravnatelja škole, preko pjesama i recitacija učenika, do biskupovog obraćanja učenicima i nastavnicima, sve moglo odvijati u dvorištu. Uslijedio je kratki susret s djelatnicima ambulante Orebić, a potom je bio objed u obitelji Mata Kosovića.

     O. biskup je popodne bio na raspolaganju za osobne susrete, a onda je ispovijedao za vrijeme krunice i Zaziva božanskom milosrđu. U 17,oo sati je bila sv. Misa i susret sa članovima molitvene zajednice, vjeroučiteljicama i članovima župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća. Svima se o. biskup obratio toplim i poticajnim riječima. Večera je bila u obitelji Ilije Baškarada. .... (Galerija...>>)